Choď na obsah Choď na menu
 


Tunel

Váš pes sa naučí prebehnúť cez priamy alebo zatočený tunel. Tunel je jednou z mnohých prekážok pri pretekoch agility.

Nechajte psíka, aby si krátky a rovný tunel prezrel v domácom prostredí. Psa postavte na opačný koniec tunela a cez tunel s ním nadviažte zrakový kontakt. Zaolajte ho k sebe. Ak sa snaží tunel obísť, zavolajte si kamaráta, ktorý vám psa pridrž a nasmeruje do tunela. Pri východe z tunela ho odmeňte nejakou dobrotou.

Len čo si pes zvykne prejsť tunelom bez zaváhania, postavte sa pri východe z tunela k nemu, z povelom "tunel"ho vyzvite a voveďte dnu. Súčastne ako pes bež tunelom, bežte s ním a povzbudzujte ho, aby vedel kde ste. Keď sa objaví na druhom konci tunela bežte ešte kúsok, aby vybehol rýchlejšie.

Tunel zahnite. Pes sa možno bude snažiť v tuneli obrátiť, preto ho sledujte a nspustite ho z očí kým tunelom ladko neprejde.

ČO OČAKÁVAŤ:
Väčšina psov beh tunelom obľubuje ,a len čo si na tunel zvyknú, využijú každú príležitosť. Sebaisté psy prebehnú tunelom hneď v prvom dni, ostatným to môže trvať o niečo dlhšie.

PROBLÉMY:

MôŽEM DAŤ PSOVI DO TUNELA POCHÚŤKU?
Úlohou sa je cez tunel prebehnúť čo najrýchlejšie, a pochúťka v tuneli môže zapríčiniť, že pes začne v tuneli váhať, takže určie nie.

PES SA BOJÍ VOJSŤ DNU:
Ani napriek zjavnému strachu ppsa nemeňte svoje správanie. Správajte sa rozhodne a posielajte ho dnu. Určite si zvykne.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.